icon-balloon Cello solo in Gijzelbrechtegem-kerk op zaterdag 26 oktober

Persbericht
Persberichttekst

In de Sint-Mattheüskerk te Gijzelbrechtegem (Anzegem) organiseert Dilettanti con fuoco op zaterdag 26 oktober een cello-soloconcert met Ellen Van den Brande, met als titel: "Hoor hoe de boog de snaren laat zingen”

DIlettanti con fuoco [“muziekminnaars met vuur”] organiseerde een eerste, zeer geslaagd concert-met-verhaal met Sint-Walburga’s huisorganist Gert Amerlinck In Oudenaarde op 9 juni laatstleden. En dat smaakte naar meer. Niet alleen bood de organist een gewaardeerd concert met commentaar maar luisteraars-toeschouwers kregen ook de kans met de muzikant na te praten. Dat is zowat het doel van het initiatief Dilettanti con fuoco: een artiest en zijn instrument centraal te stellen, maar dat ook te doen in een wat huiselijke sfeer, waarbij de muzikant zijn/haar eigen verhaal vertelt en ook te benaderen is.
Dit keer speelt Ellen Van den Brande cello solo. Zij maakt een eigen keuze uit het grote cello-repertoire en vertelt haar eigen verhaal daarbij, en dat in de kleine, warme kerk van Gijzelbrechtegem. Een bijzondere kans dus om in een dergelijke omgeving pareltjes uit de cello-literatuur te beluisteren.
Bijdrage in de onkosten: 12 euro vooraf, 15 euro op de dag zelf; 5 euro voor jongeren tot 18, kinderen tot 12 gratis
Bestellen via betaling op rekening BE18 0012 0552 2565 van Jan Glorieux, bij wie u ook meer info kan krijgen (jan.glorieux@skynet.be).

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Glorieux
E-mail
thomask@skynet.be
Adres
Kapellestraat 53
Stad
8573 Tiegem
Telefoon
0479052574
Contactgegevens