icon-balloon 't Veerhuis denkt na over toekomst in diversiteit met Didier Vanderslycke van ORBIT

Persbericht
Persberichttekst

Het Veerhuis nodigt op zaterdag 5 oktober om 16 uur Didier Vanderslycke uit van ORBIT om in gesprek te gaan over hoe we in deze samenleving aan toekomst kunnen bouwen na de verkiezingen van 26 mei. Niet vanuit de politiek dan, maar vanuit de basis, als burgers en middenveldorganisaties. Didier Vanderslycke is directeur van ORBIT vzw, een christelijke solidariteitsorganisatie die thema's als migratie, diversiteit, racisme en ongelijkheid ter harte neemt.
Vandaag de dag stellen veel mensen zich immers vragen en maken ze zich zorgen over de toekomst en over de sfeer in onze maatschappij en de tendensen m.b.t diversiteit, migratie, ongelijkheid en polarisering.
Het lijkt er bijvoorbeeld op dat tegenstellingen overal scherper worden. Steeds meer verliezen groepen elkaar uit het oog, de kloof wordt dieper en de situatie/sfeer leidt al eens tot moeilijke conflicten, etc… Of nog: veel mensen ervaren angst inzake migratie: hoe daarmee om te gaan? Vanderslycke reikt eerst zijn eigen en ORBITS visie aan op de huidige ontwikkelingen, suggereert verklaringsmodellen en ook wegen/middelen om toekomst te bouwen, los van de partijpolitiek...
Geïnteresseerden zijn zeer welkom in het Damiaancentrum, Aalbeeksesteenweg 13, te Kortrijk, vlakbij het station, op zaterdag 5 oktober om 16uur. Aan het einde is er ook nog tijd voor een drankje rond 17.45u. Wie wil kan ook een boterham (met beleg) mee-eten en blijven napraten. Inschrijven via jan.glorieux@skynet.be voor 4 oktober. Een vrije bijdrage van 5 euro wordt op prijs gesteld.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Glorieux
E-mail
thomask@skynet.be
Organisatie
't Veerhuis
Adres
Kapellestraat 53
Stad
8573 Tiegem
Telefoon
0479052574
Contactgegevens