Kraamcentrum 'de wieg', een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen vzw, organiseert op vrijdag 17 mei 2019 gratis infosessies voor (toekomstige) jonge ouders. Inschrijven is niet nodig. Ook is er alle info over wat de kraamverzorgende, vroedvrouw of vrijwilliger thuis kunnen betekenen tijdens de zwangerschap of na de geboorte van een kindje.
Wanneer? vrijdag 17 mei 2019 van 13 tot 19 uur
Waar? regiohuis Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Heilige Geeststraat 11, 8500 Kortrijk
Meer info:www.dewieg.be, gsm 0479 95 17 90
Gratis infosessies
- 13 uur: Slaap veilig, slaap zacht. Al vanaf de geboorte zijn rust en voorspelbaarheid belangrijk voor een goede ontwikkeling. Hoe ziet het slaapritme van een baby eruit? Nachtvoedingen, zijn die lastig of nuttig? Hoe kan je een gezond slaappatroon voor je kindje creëren? Welke rol spelen rituelen hierin? Wat kan je doen als je kindje moeilijk kan inslapen of doorslapen? We hebben ook aandacht voor veiligheid en geven tips om wiegendood en ongelukken in de slaapomgeving te voorkomen.
- 14.30 uur: Ecologische en huidvriendelijke babyverzorging in de praktijk. Deze workshop helpt je om eerlijke en duurzame keuzes te maken voor de verzorging van je baby. We geven graag een antwoord op je vragen over de alternatieven voor de luierwissel, over hormoonverstoorders in verzorgingsproducten en het gebruik van herbruikbare luiers. Na deze praktische info gaan we samen aan de slag!
- 15.30 uur: Administratie bij zwangerschap en bevalling: de ‘TO DO’s’ op een rijtje. Ook op administratief vlak komt er heel wat kijken wanneer je een kindje verwacht. Kraamzorg en kinderopvang regelen, de geboortepremie en groeipakket aanvragen, bevallingsrust, ouderschapsverlof of borstvoedingspauzes aanvragen, je mutualiteit en hospitalisatieverzekering inlichten… Een praktische infosessie met duidelijke uitleg over wat je wanneer moet regelen. We geven je een handige checklist mee.
- 16.30 uur: Borstvoeding, echt de moeite waard! Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van borstvoeding? Wat kan je doen om je borstvoeding alle kansen te geven? Hoelang kan je borstvoeding geven en kan je dit wel combineren met werken?
- 17.30 uur: Bevallen zoals het je bevalt en goed voorbereid naar huis met je baby. Kies bewust en geïnformeerd hoe je wil bevallen! Wie kan je daarbij begeleiden? Sneller terug naar huis na de bevalling: hoe regel je dat? We geven je ook realistische tips voor een rustige kraamtijd. Wie kan je de eerste weken/maanden thuis ondersteunen? Hoe krijg je het allemaal voor
elkaar: de zorg voor je baby, je eigen rust, aandacht voor je partner en andere kinderen, je huishouden, bezoek…? Wat als je kindje huilt? Hoe krijgt je baby een dag- en nachtritme?