icon-balloon Een mis als een opera van Rossini.

Persbericht
Persberichttekst

Op zaterdag 25 mei 2024 brengt het koor Con Cuore Waregem een meesterwerk van de Italiaanse componist Gioachino Rossini tot leven: "La petite Messe Solennelle".  Dit unieke concert, uitgevoerd in de Margareta kerk in Nieuwenhove - Waregem, belooft een onvergetelijke avond te worden voor liefhebbers van klassieke muziek. Onder leiding van dirigent Jan Vuye werkt het koor hiervoor samen met zes professionele muzikanten: Jolien De Gendt (sopraan), Anna Nuytten (alt), Timothy Veryser (tenor), Charles Dekeyser (bas), Bart Rodyns (harmonium) en Filip Martens (piano).

“La petite Messe Solennelle" is een prachtig voorbeeld van Rossini's genie en zijn vermogen om zowel drama als devotie in muziek vast te leggen.  Het stuk is een volwaardige muzikale mis, oorspronkelijk bedoeld voor uitvoering in een privé kapel door een kamerkoor (vandaar “Petite Messe”), 4 solisten, piano en harmonium.  Het werk combineert opera met liturgische grandeur en illustreert Rossini's veelzijdige talent en muzikale vernuft.  Met zijn rijke harmonieën, melodische inventiviteit en emotionele diepgang heeft het stuk een blijvende indruk achtergelaten op luisteraars over de hele wereld.

Opmerkelijk is dat Rossini, ondanks zijn roem als operacomponist, pas op latere leeftijd "La petite Messe Solennelle" componeerde, en dat ook nog eens in een periode van relatieve rust na zijn pensionering. Dit meesterwerk onthult een intrigerend facet van Rossini's persoonlijkheid - een componist die, ondanks zijn succes in de wereld van de opera, zijn eigen artistieke pad bleef volgen en zich niet liet beperken door conventies.

Het koor Con Cuore Waregem, dat al meer dan een decennium ononderbroken cultureel ambassadeur van de stad Waregem is, staat garant voor een uitvoering van topkwaliteit. Hun focus op muzikale excellentie heeft hen verdiend de titel "Champion of the World Choir Games 2022" opgeleverd, en enkele weken na hun vertolking van “The Armed Man” (Jenkins) belooft hun interpretatie van "La petite Messe Solennelle" een nieuw hoogtepunt te worden in hun rijke muzikale geschiedenis.

- Tijdstip: Zaterdag 25 mei 2024 om 20u (deuren 19u30)

- Locatie: Margareta Kerk in Nieuwenhove, Waregem

- Info en kaartverkoop: secretaris Gudrun Verbanck (0473 349715) of info@concuorewaregem.be

- Mediavragen: voorzitter Geert Anckaert (0495 524773) of info@concuorewaregem.be

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Geert Anckaert
E-mail
anckaert.geert@gmail.com
Organisatie
Con Cuore Waregem
Adres
Reynaertstraat 6
Stad
Wielsbeke
Telefoon
0495524773
Contactgegevens