icon-balloon ‘Artificiële intelligentie: machtig – of wordt het ons te machtig?’

Persbericht
Persberichttekst

Welkom in ’t Veerhuis donderdag 23 maart

’t Veerhuis is – met onderbrekingen – al jaren actief in Kortrijk. Deze vzw wil vooral een warme, stille plek zijn, die mensen kansen tot ontmoeting en die hen uitnodigt om samen na te denken over zin en over maatschappelijke, psychosociale en andere thema’s.

Artificiële intelligentie: Voordracht en gesprek op donderdag 23 februari om 18 uur
Wjj beseffen het vaak niet als we onze smartphones of internet gebruiken, maar soms moet je geloven dat wij eerder worden gebruikt dan wel vrij handelen. IKEA gebruikt al drones, onze smartphones gebruiken cookies en Facebook stuurt ons gedrag aan via algoritmes. Maar wij zien het niet. Soms even weten wij iets, dat wel, of wij vermoeden iets.
Zulke vormen van intelligentie zijn in een aantal opzichten veelbelovend voor mensen, voor bedrijven, voor het onderwijs, de democratie, … Maar daarnaast zijn er minstens evenveel “uitdagingen” – zeg maar: bedreigingen. We kunnen denken aan de invloed op werkgelegenheid, de aantasting van onze privacy, bedreiging van onze veiligheid, gebrek aan transparantie.
Moeten wij er niet eens bij stilstaan?
’t Veerhuis biedt u een kans! Fons Vandormael, in een vorig leven lector bij Vives en nu ook actief in het vormingswerk, heeft zich in de materie verdiept en in een voordracht van iets meer dan een uur biedt hij ons inzicht in een en ander, in een perfect gestructureerde vorm – met mogelijkheid tot interactie nadien!
Thema’s: AI-termen, de vraag of we als maatschappij klaar zijn voor de “aankomende” technologische storm, wat voordelen en nadelen van KI kunnen zijn, enz., maar ook discussiethema’s als: worden wij de huisdieren van AI? Robots in een WZC?
Bijdrage in de onkosten: €5. Graag een seintje als u komt via activiteitveerhuis@gmail.com. Afspraak in de tweede sacristie van de Karmelkapel.

LEESCLUB start op di. 28 februari om 18 uur!
’t Veerhuis lanceert een nieuw initiatief: een leesclub. Bedoeling is mensen samen te brengen rond kortere teksten, ietwat filosofisch of eerder literair of spiritueel en een uitwisseling te laten onstaan.

De indiener van een tekst leest die eerst voor, licht ietwat toe, maar dan is er tijd om uit te wisselen. Niet om standpunten te verdedigen, maar eerder te zien hoe teksten anders gelezen en begrepen kunnen worden. Geen discussie dus, maar een respectvolle uitwisseling. Wie wil deelnemen, is welkom. Om actief mee te doen of als luisteraar, vragensteller, enz. Bijdrage: €2 voor de organisatie.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Glorieux
E-mail
thomask@skynet.be
Adres
Kapellestraat 53
Stad
8573 Tiegem
Telefoon
0479052574
Contactgegevens