icon-balloon 't Veerhuis denkt na over AI en leest samen

Persbericht
Persberichttekst

"t Veerhuis vzw wil een stille, warme plek zijn waar mensen kansen krijgen tot ontmoeting en waar zingeving aan bod kan komen en eventueel voedsel en warmte voor onderweg geboden worden..

(t Veerhuis nodigt u nu uit op een avond over: 'Kunstmatige ofte artificiële intelligentie:
een machtig middel? Of… Wordt “het” u en mij te machtig? '
Wjj beseffen het vaak niet als we onze smartphones of internet gebruiken, maar soms moet je geloven dat wij eerder worden gebruikt dan wel vrij handelen. IKEA gebruikt al drones, onze smartphones gebruiken cookies en Facebook stuurt ons gedrag aan via algoritmes. Maar wij zien het niet. Soms even weten wij iets, of vermoeden wij het, dat wel.
Nu, zulke vormen van intelligentie zijn in een aantal opzichten veelbelovend voor mensen, voor bedrijven, voor het onderwijs, de democratie, … Maar daarnaast zijn er minstens evenveel “uitdagingen” – zeg maar: bedreigingen. We kunnen denken aan de invloed op werkgelegenheid, aantasting van onze privacy, bedreiging van onze veiligheid, gebrek aan transparantie. Moeten wij er niet eens bij stilstaan?
Fons Vandormael, in een vorig leven lector bij Vives en nu ook actief in het vormingswerk, heeft zich in de materie verdiept en in een voordracht van iets meer dan een uur biedt hij ons inzicht in een en ander, in een perfect gestructureerde vorm – met mogelijkheid tot interactie.
Welkom op do. 23 febr. om 18 uur (tot 19.30 uur) in de sacristie van de Karmelkapel (Grote Kring 4). Bijdrage: 5 euro. Graag een seintje vooraf op activiteitveerhuis@gmail.com.

Lees- en praatgroep
’t Veerhuis nodigt u graag uit op een nieuw initiatief na het praatcafé, dat nu al een paar jaar succesvol werkt.

De nieuwe leesclub wil ensen samenbrengen, maar nu vooral rond kortere teksten, citaten… Van allerlei aard wel: (licht) filosofisch van aard of eerder literair/poëtisch.

Ze worden gelezen of gebracht door de indiener en ook even toegelicht. Na enige stilte is er ruimte voor de andere gesprekspartners om nog even reageren vanuit hun eigen kijk of gevoel. Belangrijk: alles gebeurt in een ongedwongen, respectvolle sfeer. De nadruk ligt op een verrijkende uitwisseling.
Iedereen is welkom. De teksten zullen soms iets moeilijker zijn, maar niet per se. Wie wil deelnemen, kan actief meedoen of als luisteraar, vragensteller, enz. Graag een seintje op activiteitveerhuis@gmail.com.

Kader: een 16°-eeuwse sacristie van de Karmelkapel, een tafel, een lekkere fles wijn (of twee) – of sap. Wanneer: voor het eerst op di. 28 februari om 18 uur. Het gesprek duurt max. 1.5 uur. Bijdrage: €2. Graag een seintje vooraf op activiteitveerhuis@gmail.com!

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Glorieux
E-mail
thomask@skynet.be
Adres
Kapellestraat 53
Stad
8573 Tiegem
Telefoon
0479052574
Contactgegevens