icon-balloon Wake up for climate @ back to the climate

Persbericht
Persberichttekst

Volgende zondag is er een klimaatbetoging in Brussel. In de aanloop daarnaartoe worden scholen opgeroepen om hun stem te laten horen, en daarbij aan te tonen dat leerlingen NIET moeten spijbelen om dat te doen. Wij hebben als school besloten om daaraan mee te doen.

Don Boscocollege Kortrijk vraagt met meer dan 900 leerlingen hulp voor het klimaat!

We gebruiken daarvoor de de internationale tekens: beide armen omhoog betekent: YES, Wij hebben hulp nodig. Concreet: op vrijdag 8 oktober om 10u zullen we met alle leerlingen op het grasveld in de letters SOS KLIMAAT gaan staan en beide handen omhoogsteken. Dit zal met een drone gefilmd worden en daarna gedeeld worden op sociale media.
De leerlingenraad speelt hierop in en organiseert op vrijdag over de middag (13u-14u) een klimaatlounge op het binnenplein van de school. Enkel de leerlingen met de groene cirkel op de handpalm mogen binnen voor gratis cake en desserts en spelletjes. De wereldwinkel verkoopt fruitsap. Er zal muziek gedraaid worden. We voorzien dekens op het gras om er een picknick sfeer van te maken. De groene cirkel kunnen de leerlingen verkrijgen door op sociale media te delen dat ze opkomen voor het klimaat.
Over de middag zal er door de leerlingen ook eigen radio gemaakt worden.
We hopen op deze manier ons steentje bij te dragen. Alle kleine beetjes helpen om tot een beter klimaat te komen! Het is echt nodig om hierbij stil te staan.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Christiaens Hilde
E-mail
h.christiaens@donboscokortrijk.be
Adres
Donboscolaan 30
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0479710736
Contactgegevens