icon-balloon PERSBERICHT: Betoging ‘geen mega-moskee in Kortrijk’ toegelaten!

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht 2018-2024 nr. 93 - maandag 4 oktober 2021

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Samen met de buurt geven we een duidelijk signaal aan de politieke elite dat wij een leefbare buurt en stad willen en dus géén mega-moskee in Kortrijk!”

BETOGING ‘GEEN MEGA-MOSKEE IN KORTRIJK’ TOEGELATEN!

Vlaams Belang Kortrijk kreeg formeel toelating voor de betoging van aanstaande zaterdag. De partij doet nog een ultieme oproep aan omwonenden, leden en sympathisanten om de betoging te komen versterken.

In Kortrijk liggen plannen op tafel voor de grootste moskee van Vlaanderen (5.201 m2). Uiterlijk 23 december 2021 doet de Provincie West-Vlaanderen een uitspraak in het dossier. Vlaams Belang Kortrijk verzet zich juridisch via een beroepschrift en politiek via een betoging.

De burgemeester van Kortrijk heeft nu een vergunning verleend aan Vlaams Belang Kortrijk voor het organiseren van de betoging ‘Geen mega-moskee in Kortrijk’ op zaterdag 9 oktober 2021 om 14 uur. Start en aankomst zijn het Sint-Amandsplein. Het parcours verloopt, net zoals in 2018, over de Kollegestraat, de Proosdijstraat, de Brugsestraat en de Brugsesteenweg waar een toespraak zal worden gehouden door fractieleider en Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). Vervolgens wordt teruggekeerd naar het Sint-Amandsplein via de Watermolenstraat, de Izegemsestraat, de Graaf de Smet de Naeyerlaan, het Astridpark en de Overleiestraat. Vermoedelijk zal de betoging afgelopen zijn rond 17 uur. De optocht zal worden begeleid door de Kortrijkse politiediensten.

“De opkomst is natuurlijk afhankelijk van heel wat factoren, maar er wordt alvast stralend nazomerweer voorspeld”, glundert Wouter Vermeersch. “Er zullen verschillende van mijn collega-parlementleden afzakken naar Kortrijk, waaronder ook onze islamkenner Filip Dewinter. In de buurt van de moskee zal ik op de openbare weg een korte toespraak houden en na de betoging gaan we in de buurt nog met z’n allen een frisse pint drinken. We voorzien zelf ook ‘stewards’ om alles in goede banen te leiden. We willen, net als in 2018, een ordentelijke betoging zonder in te boeten op onze glasheldere boodschap: de grootste moskee van Vlaanderen mag er niet komen, nu niet, nooit niet!”

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens