icon-balloon De Kringloopwinkel en Rotary Menen helpen slachtoffers watersnood

Persbericht
Persberichttekst

Heule, 20 augustus 2021 – Op 20 augustus hebben Rotary Menen en De Kringloopwinkel gezamenlijk een volle oplegger hulpgoederen overhandigd aan ‘Verviers, ma ville solidaire’. Deze organisatie coördineert noodhulp voor slachtoffers van de watersnood in de regio. Het gaat om meer dan 500 stuks meubelen. Via Belgium Aid in Heule helpt De Kringloopwinkel ook de getroffenen in de regio Pepinster.

Solidariteit is een van de basiswaarden van De Kringloopwinkel. De gevolgen van de watersnood in delen van Wallonië laat ons dan ook niet onberoerd. We bekeken hoe we op de meest efficiënte manier konden bijdragen tot het verlenen van noodhulp aan de duizenden slachtoffers.

Elektro, kledij en huisraad voor Belgium Aid

Zo namen we contact op met Belgium Aid, de hulporganisatie uit Heule van bezieler Carlo Herpoel. Deze vrijwilligers zijn actief in Pepinster. Voor Belgium Aid zamelden we elektrotoestellen in. In ons hergebruikcentrum werden de huishoudapparaten gecontroleerd en indien nodig en mogelijk hersteld.
De textielafdeling sorteerde de kledij en textiel die Belgium Aid binnenkreeg, wat de verdeling van de kleren ter plaatse een stuk vereenvoudigt.

Ten slotte sorteerden we ook huisraad voor Belgium Aid en vulden deze ook aan uit onze eigen voorraad.

Meubelen voor Rotary Menen

Gisteren vertrok op initiatief van Rotary Menen dan een volle vrachtwagen meubelen. Het gaat om tafels, stoelen, dekens, matrassen, lattenbodems, kinderwagens enzovoort. In totaal schonk De Kringloopwinkel meer dan 500 stuks aan Rotary Menen, spullen waar een hoge nood aan is bij de slachtoffers die hun leven willen heropbouwen.

De vrachtwagen vertrok van de transportzone LAR in Rekkem richting Verviers. Daar werden de hulpgoederen overhandigd aan Verviers, Ma ville solidaire (www.verviers-ma-ville.be). Deze organisatie is een bundeling van de krachten van diverse serviceclubs uit de regio Verviers, die momenteel financiële en materiële hulp verzamelt en hiermee de getroffen inwoners helpt.
Leden van Rotary Verviers en Rotary Verviers-Vesdre stonden klaar om onder coördinatie van René Moulan de oplegger te lossen.

Mensen die willen helpen, kunnen elektro binnenbrengen in brengpunten van De Kringloopwinkel. Meer info op www.dekringloopwinkel.be/inzameling-noodhulp-watersnood
Vragen? Contacteer Jo Vanackere – Marketing- en Communicatieverantwoordelijke De Kringloopwinkel – jo.vanackere@deltagroep.be – 0497/522556

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jo Vanackere
E-mail
jo.vanackere@deltagroep.be
Organisatie
De Kringloopwinkel
Adres
Warande 9
Stad
8501 Heule
Telefoon
+32497522556
Contactgegevens