icon-balloon Queeste naar de roots van Kortrijk (nieuw!)

Persbericht
Persberichttekst

Op donderdag 19 augustus doen vier stadsgidsen hun eigenzinnige “Queeste naar de roots van Kortrijk”. Dit is een nieuwe en eenmalige begeleide wandeling in de reeks “Zomerse Donderdagavondwandelingen” van GidsenPlus Leiestreek. Waar bouwden de Vikings hun kamp? Waar staken de Romeinen de Leie over? Wat hebben Johny Turbo en Filips Van den Elzas met elkaar gemeen? Waarom bouwden de Bourgondiërs een muur rond de stad en maakte de eerste burgemeester er een gat in? Volg het spoor van de gidsen en wie weet stoten zij op een vergeten toren.
De wandeling start om 19u. aan het Belfort, is 2,5 km lang en duurt 1,5 uur. Deelname € 4 per persoon. Vooraf reserveren verplicht via www.toerismekortrijk.be .

De wandeling op 12 augustus “Op en rond de Zwevegemsestraat“ is volzet.

En verder :

26 augustus – Tussen Kortrijkse lakens (nieuw!)

Nee, deze wandeling gaat niet over de Kortrijkse lakennijverheid. Maar over Kortrijkse gastvrijheid vroeger en nu, en hoe mensen van elders hier tijdelijk onderdak vonden en vinden. Van pelgrims tot toeristen, over vluchtelingen, meisjes van plezier en artists in residence. Een rondleiding langs passantenhuizen, logementshuizen, hotels en B&B's. Historische feiten, hilarische verhalen…. en wie weet een bedgeheimpje hier of daar. Gids: Dominique Vanden Berghe – Start om 19u. aan het Belfort.

Meer info en foto's : www.gidsenplus.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Hanson
E-mail
info@gidsenplus.be
Organisatie
GidsenPlus Leiestreek vzw
Adres
Vooruitgangsstraat 33
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0479/579329
Contactgegevens