icon-balloon Kortrijk station, back to the future

Persbericht
Persberichttekst

De “Zomerse Donderdagavondwandelingen” in Kortrijk waren in de afgelopen maand juli een succes. Ondanks het natte eer waren 3 van de 5 wandelingen volzet. GidsenPlus Leiestreek en Toerisme Kortrijk gaan in augustus verder op dit elan.
Op donderdag 5 augustus is er de begeleide wandeling “Kortrijk station, back to the future”. De stationsomgeving ondergaat momenteel zijn derde metamorfose. Waarom kwam het station hier? Hoe zag het eerste station er uit? Hoe zal het derde station er uit zien? Wist je dat er op het Conservatoriumplein vroeger een gevangenis stond, even groot als die van Ieper? Gids Béatrice Ramboux neemt de deelnemers op sleeptouw vanuit het rijke verleden naar de multimodale toekomst van de stationsomgeving. De wandeling start om 19u. aan het Belfort, is 2 km lang en duurt 1,5 uur. Deelname € 4 per persoon. Vooraf reserveren verplicht via www.toerismekortrijk.be .

Verder programma augustus :

12 augustus – Op en rond de Zwevegemsestraat (nieuw!)

Al van in de tijd van de Steenpoort past deze straat zich steeds opnieuw aan aan de tijdsgeest. Deze wandeling leidt langs de Zwevegemstraat, Pluimstraat, Toontjes' strate, l'Allée des Soupirs, Steyt's Koer en de Prado. Onderweg hoor je verhalen over keuterboertjes, dikke nekken en huisjesmelkers, 't Lammeken, de Palace en de Scala, Disten Pulle, Erfie Corbel en John Noseda. Gids Bart Hanson. Start om 19u. Veemarkt, ingang Shopping K.

19 augustus – Queeste naar de roots van Kortrijk (nieuw!)

De Vikings trokken hier een kamp op. De Romeinen staken hier de Leie over. De Graaf van Vlaanderen bouwde hier een burcht, de Bourgondiërs een kasteel, de Fransen een fort. Stap mee in onze teletijdmachine, op zoek naar de roots van Kortrijk. Gids Jan Dhaene – Start om 19u. aan het Belfort.

26 augustus – Tussen Kortrijkse lakens (nieuw!)

Nee, deze wandeling gaat niet over de Kortrijkse lakennijverheid. Maar over Kortrijkse gastvrijheid vroeger en nu, en hoe mensen van elders hier tijdelijk onderdak vonden en vinden. Van pelgrims tot toeristen, van vluchtelingen tot artists in residence. Een rondleiding langs passantenhuizen, logementshuizen, hotels en B&B's. Historische feiten, hilarische verhalen…. en wie weet een bedgeheimpje hier of daar. Gids Dominique Vanden Berghe – Start om 19u. aan het Belfort.

Meer info en foto's: www.gidsenplus.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Hanson
E-mail
info@gidsenplus.be
Adres
Vooruitgangsstraat 33
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0479/579329
Contactgegevens