icon-balloon De Kringloopwinkel wil succesverhaal schrijven in centrum Menen

Persbericht
Persberichttekst

Het commerciële centrum van Menen heeft er aan de Rijselstraat 1 een aantrekkingspool bij: De Kringloopwinkel. Het is de zevende vestiging van De Kringloopwinkel, de tweede in Menen. Piekfijn uitgedost in een jas en hemd uit de collectie van De Kringloopwinkel opende burgemeester Eddy Lust van Menen op 5 mei officieel de nieuwe winkel. Hij kreeg de sleutel van winkelleidster Joyce Dewaele. In het kader van sociale tewerkstelling en opleiding zijn tien mensen aan de slag in de winkel.

Hergebruik zit in de lift, zoveel is zeker. 2020 was omwille van de uitzonderlijke corona-omstandigheden evenwel geen referentiejaar. Maar in 2019 steeg het hergebruik in het werkingsgebied van De Kringloopwinkel Deltagroep via onze winkels met 7,5% tot ruim 5,5kg per inwoner.
Ook het aantal klanten in onze winkels groeide in hetzelfde jaar met 8% tot bijna 386.000. Een duidelijke aanwijzing dat meer mensen interesse hebben in herbruikbare spullen.

Tweede winkel in Menen
We stelden vast dat er specifiek in de regio Menen groeimarge was en besloten daarom te investeren in een tweede, bijkomende winkel. Niet volgens ons beproefde concept van de baanwinkels – gelegen langs een invalsweg – wel in het centrum van Menen. Het vrijkomen van het voormalige Blokker filiaal bleek een kans die we niet wilden laten liggen.
Gezien de ligging in het centrum van de stad, kozen we bewust voor een assortiment waarvoor de klant niet in de onmiddellijke omgeving van de winkel hoeft te parkeren: kledij en textiel en alles onder de noemer ‘klein gerief’: decoratie, huisraad, speelgoed, boeken, muziek… En allemaal aan heel betaalbare prijzen, volledig in lijn met onze missie. Het zijn overigens de populairste productgroepen in ons aanbod.

Vintage en retro
We spelen hiermee in op de onmiskenbare trend dat herbruikbare goederen niet alleen betaalbaar en duurzaam maar ook hip zijn, denk maar aan de populaire stijlen vintage en retro. Dat is zeker steeds meer het geval bij jongere generaties. De succesvolle eerste weken van De Kringloopwinkel Menen Markt bevestigen dat onze winkel een commerciële meerwaarde kan creëren in de Rijselstraat.
Winkelen is ook beleving en daarom hebben we aandacht besteed aan de winkelinrichting: de verlichting, de zithoek, de zone aan de pashokjes en winkelrekken creëren een uitnodigende sfeer voor onze klanten. Het is altijd leuk om een binnen te springen in De Kringloopwinkel.
Niet onbelangrijk: de winkel Menen Markt beschikt ook over een brengpunt, waar je herbruikbare spullen kan schenken.

Sociale tewerkstelling
De Kringloopwinkel Deltagroep is een maatwerkbedrijf. De lokale inzameling en verkoop van herbruikbare spullen gebeurt om mensen die veraf staan van een reguliere job, opleiding en werk te bieden.
In de winkel Menen Markt zijn in dat kader samen met vier vaste medewerkers acht personen gestart. Zij kunnen bij ons aan de slag dankzij de intensieve samenwerking met het OCMW van Menen, die hen begeleidt en bij De Kringloopwinkel introduceerde. Werk maakt wel degelijk verschil als het over maatschappelijke participatie gaat. Dankzij de gemeenschappelijke inspanningen van het OCMW en De Kringloopwinkel willen we hiertoe een belangrijke aanzet geven.

Burgemeester Lust opent winkel in stijl
‘Nieuw is zo passé’ luidt onze campagneslogan. Lichtjes uitdagend misschien, maar hij roept vooral het gevoel op dat kiezen voor herbruikbare spullen een natuurlijk reflex is. En het helpt om een unieke stijl te ontwikkelen.
Dat De Kringloopwinkel voor elk wat wils heeft, bewees burgemeester van Menen Eddy Lust tijdens de opening van de kringloopwinkel Menen Markt. Hij koos voor een wit hemd en blauwe blazer uit de rekken van onze winkel.
Hij illustreerde perfect dat ook wie van een meer klassieke kledingstijl houdt in De Kringloopwinkel terecht zijn gading vindt.

Kleurrijk recuperatiehout als duurzame blikvanger
Eén van de blikvangers in de winkelinrichting is ongetwijfeld het recuperatiehout dat gebruikt werd voor de afwerking van de kledingrekken en het kassameubel.
Duurzaamheid is een van de pijlers van De Kringloopwinkel. Deze lijn trekken we ook door in de winkelinrichting. Hout van onverkochte of onverkoopbare meubelen dat nog kan dienen, stellen we ter beschikking van Constructief. Dit maatwerkbedrijf valt net als De Kringloopwinkel onder de vzw Deltagroep.
Constructief werkte de winkelrekken voor de kledingafedling en het kassameubel af met stroken van dit hout. En creëerde met deze kleurrijke toets meteen een unieke sfeermaker voor de winkel.

Vragen?
Voor meer info en vragen: Jo Vanackere, Marketing en Communicatieverantwoordelijke van De Kringloopwinkel – jo.vanackere@deltagroep.be – 0497/522556

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jo Vanackere
E-mail
jo.vanackere@deltagroep.be
Adres
Warande 9
Stad
8501 Heule
Telefoon
0497522556
Contactgegevens