icon-balloon Nieuwe luisterwandeling met erfgoedverhalen op Transfo Zwevegem

Persbericht
Persberichttekst

Naar aanleiding van Erfgoeddag op 24 april pakt Transfo Zwevegem uit met een reeks luisterverhalen over het wonen en werken in deze oude elektriciteitscentrale. De verhalen zijn gebaseerd op het boek “100 jaar Transfo” waarin het sociale leven zeer uitgebreid beschreven wordt.

“Den Ellentriek” is toonaangevend in sociale voorzieningen geweest, de mensen maakten veel plezier in de “bolletra” of in het zelf gegraven zwembad. De Duitse bezetter waren ze te slim af. En ze trotseerden ook een pandemie. Leg je oor te luisteren op Transfo Zwevegem en maak een wervelende reis in de tijd.

De zes erfgoedverhalen zijn te beluisteren via de Erfgoed App of online via Youtube. De bezoeker vindt zes panelen met foto’s en QR-codes verspreid over het buitenterrein. Op die manier biedt Transfo Zwevegem een Coronaveilige, leerrijke uitstap voor jong en oud. De luisterwandeling behoort tot het vast aanbod op Transfo Zwevegem en blijft gratis toegankelijk.

Tijdens het weekend van 24 en 25 april van 19u tot 22u organiseert de gemeente Zwevegem bij OC De Brug, net naast Transfo, een projectie van sprekende foto’s van de weverij “La Flandre” en de arbeiders. Daarnaast kan je op verschillende panelen nog meer sfeervolle beelden en verhalen bekijken.

Er zijn tal van mogelijkheden om een mooie daguitstap te plannen door de Erfgoedwandeling te combineren met Transfo Circuit, Transfo Tandem Picknick of een bezoek aan het kijkappartement in Residentie Edison (woonzone Transfo) ter gelegenheid van Nieuwbouwzondag.

Meer info:
www.transfozwevegem.be/erfgoedweekend - www.zwevegem.be/erfgoeddag
Diana De Cat, diana@transfozwevegem.be

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Diana De Cat
E-mail
diana@transfozwevegem.be
Organisatie
Transfo vzw
Telefoon
0474082648
Contactgegevens