icon-balloon PERBERICHT: Geen megamoskee in Kortrijk!

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht 2018-2024 nr. 74 - woensdag 10 maart 2021

GEEN MEGAMOSKEE IN KORTRIJK!

Vlaams Belang Kortrijk neemt kennis van het feit dat de Kortrijkse moslimgemeenschap een vergunning aanvraagt voor een nieuwe moskee aan de Brugsesteenweg en daarmee de voorwaarde, die werd ingeroepen door het stadsbestuur, namelijk “geen erkenning, geen moskee” aan haar laars lapt. De Kortrijkse moslimgemeenschap is op vandaag niet erkend.

Fractieleider en Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Wij hebben ons de afgelopen jaren en maanden grondig kunnen voorbereiden op deze vergunningsaanvraag. Met de massale steun van de Kortrijkse bevolking zal Vlaams Belang álle politieke en juridische middelen in de strijd gooien om dit waanzinnige project te stoppen.
In Kortrijk liggen plannen op tafel voor de grootste moskee van Vlaanderen (5.210 m2).
Dit zonder afdoende inspraak door de buurt, na een negatief advies door de staatsveiligheid, zonder oplossing voor het parkeerprobleem en zonder duidelijkheid over de financiering van dit miljoenenproject (5 miljoen euro).”

“De politici in het stadhuis laten de gewone Kortrijkzaan in de steek. Vlaams Belang eist dat het stadsbestuur van Kortrijk eindelijk luistert naar de bevolking, stopt met deze moskee te steunen en alles in het werk stelt om deze plannen onmiddellijk stil te leggen”, besluit Vermeersch.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens