icon-balloon Meer dan 850 gratis Kerstmaaltijden in Kortrijk

Persbericht
Persberichttekst

Meer dan 850 gratis Kerstmaaltijden in Kortrijk

Dankzij de Ronde Tafel Kortrijk ontvangen meer dan 850 kortrijkzanen een kerstmenu op 24 december.

Naar jaarlijkse gewoonte komen mensen met Kerstmis samen om lekker te tafelen en gezellig samen te zijn. Verschillende mensen onder ons moeten het met heel wat minder stellen. Daarom nemen de leden van de Ronde Tafel Kortrijk reeds meer dan 25 jaar de bereiding en verdeling van meer dan 850 kerstmaaltijden voor de 4e wereld en omgeving op zich.
“Het is een project waarbij de leden van Ronde Tafel ook de meest hulpbehoevenden in deze periode wat positiefs willen brengen. We zijn ons ervan bewust dat het dit jaar voor sommige mensen nog moeilijker is, en daarom willen we ook dit jaar onze traditie verder zetten”, aldus de voorzitter van de Ronde Tafel Jeremi Demol.
“Reeds jaren gebruiken we hetzelfde draaiboek, maar dit jaar wordt het een extra uitdaging om de actie van A tot Z ‘coronaproof’ te organiseren. Als groep gaan we deze uitdaging graag aan!” gaat Demol verder.
Dit project is slechts mogelijk met de sponsoring van de verschillende ingrediënten voor het bereiden van de maaltijden, en uiteraard door de medewerking van Syntra West. Dit project is slechts te realiseren met de hulp van alle tafelaars en uiteraard de hulp van chef Chris Alleman – zelf lesgever in de kook-en traiteurtechnieken aan Syntra – en zijn talrijke leerlingen die de tafelaars op de kookdagen bijstaan.
Langs deze weg willen wij de verschillende sponsors bedanken voor de steun en bijdrage aan het project. Mede dankzij hen zijn de Kerstmaaltijden uitgegroeid tot een ongekend succes” aldus Jeremi Demol.
Een menu wordt voor iedere hulpbehoevende samengesteld uit een voor, hoofdgerecht en dessert.
Het voorgerecht is een stukje paté met veenbessenconfituur, als hoofdgerecht is het kip met champignonsaus, groentemix en gebakken Parijse aardappeltjes. Het nagerecht is een stukje chocolade.
De maaltijden worden bereid in de keukens van Syntra West op 23 december. De tafelaars rijden op 24 december rond om de maaltijden deur aan deur af te leveren.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Tom De Niel
E-mail
tomdeniel@gmail.com
Adres
Burgemeester Coussenstraat 13
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0499762208
Contactgegevens