icon-balloon Synchro Klub de Flamingo’s schenkt 100 kilo klaaskoeken aan voedselbank

Persbericht
Persberichttekst

Zes euro neertellen voor een pak klaaskoeken, het is zeker nu niet voor iedereen even evident. Om ook wie het financieel moeilijk heeft mee te laten genieten van deze (ongewone) sinterklaasperiode, schenkt Synchro Klub de Flamingo’s (SKF) uit Zwevegem op zaterdag 28 november 100 kilogram klaaskoeken aan de vzw Surplus+. Deze sociale winkel biedt essentiële producten aan minderbedeelden.

SKF is een succesvolle Zwevegemse club voor synchroonzwemmen en heeft een jarenlange traditie. De jaarlijkse klaaskoekenverkoop op de laatste zaterdag van november is al even traditioneel en helpt de sportieve werking van de club financieren. Dit jaar mag er niet huis-aan-huis verkocht worden. Maar de club wilde de verkoop niet schrappen. De leden en sympathisanten staken dan maar een tandje bij voor de verkoop in hun directe omgeving.

Honderd kilo voor vzw Surplus+
De doelstelling van tweeduizend zakken of één ton klaaskoeken, zoals in ‘normale’ jaren, werd niet gehaald. De club besliste evenwel om - met de hulp van sponsor SAS Consult - toch de volle tweeduizend zakken aan te kopen. Tweehonderd ervan worden weggeschonken aan mensen die het financieel moeilijk hebben, zodat ook zij kunnen meegenieten van de lekkernijen tijdens de sinterklaasperiode.
SKF bereikt hen via de Zwevegemse sociale winkel en voedselbank vzw Surplus+. Het is niet voor het eerst dat de sportclub via deze weg minderbedeelden helpt. Na de meerdaagse stage voor alle clubleden werden het overschot van de voedingswaren ook aan Surplus+ gegeven.

Infrastructuur Sportpunt als afhaalpunt
SKF is overigens de eerste vereniging die op 28 november gebruik maakt van de gemeentelijke infrastructuur die als afhaalpunt ter beschikking gesteld wordt. Aangezien huis-aan-huisverkoop niet toegelaten is en alleen professionelen pakjes mogen leveren, is dit voor onze en andere clubs de enige manier om de broodnodige verkoop mogelijk te maken. Waarvoor oprechte dank!
Praktisch

SKF schenkt 100kg klaaskoeken aan vzw Surplus+ op zaterdag 28 november om 14u aan de achterkant van de conferentiezaal van het Sportpunt (kant atletiekpiste), Bekaertstraat 4 in Zwevegem. Voor meer info en een foto ben je steeds welkom.

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jo Vanackere
E-mail
jovanackere@skynet.be
Organisatie
Synchro Klub de Flamingo's | Zwevegem
Adres
Stad
Telefoon
0497/522556
Contactgegevens