icon-balloon N-VA Zwevegem steunt petitie tegen zwaar verkeer door Otegem

Persbericht
Persberichttekst

OTEGEM – N-VA Zwevegem sluit zich volmondig aan bij de petitie ‘Veiligheid en nachtrust in Otegem’. “Otegem verdient beter”, aldus lokaal afdelingsvoorzitster Isabelle Corbet, zelf woonachtig in de Zwevegemstraat.

“Zwaar verkeer dat door de dorpskern dondert, en dat van ’s ochtends vroeg; verkeer dat tegen veel te hoge snelheden door ons dorp raast; schade aan gebouwen door trillingen … Op deze manier kan het niet verder. Daarom namen we met enkele Otegemnaren het initiatief voor deze petitie”, aldus N-VA-gemeenteraadslid en mede-initiatiefneemster Katrien Defoirdt.

“N-VA Zwevegem steunt de voorstellen uit de petitie: een verbod op doorgaand zwaar verkeer; uitbreiding van de zones 50 en 30; plaatsen van snelheidsremmers; een voldoende breed fietspad en controles. Tegelijk dringen we bij het gemeentebestuur aan op een concrete timing voor de heraanleg van de Zwevegemstraat”, zo vertelt Isabelle Corbet.

“Het is bijzonder spijtig dat de geplande heraanleg van de Zwevegemstraat steeds uitgesteld wordt. De vorige legislatuur hadden we deze gepland in 2020, maar dit wordt steeds verder achteruitgeschoven. Ondertussen verkeert de straat, en zeker ook het fietspad, in steeds slechtere toestand”, aldus voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid Eddy Defoor.

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
N-VA Zwevegem
E-mail
zwevegem@n-va.be
Organisatie
N-VA Zwevegem
Adres
Stad
Telefoon
0477 28 93 92
Contactgegevens