icon-balloon Stroomop uit Kuurne al 15 jaar klimaatactief: Feest op 12 oktober

Persbericht
Persberichttekst

Stroomop, De Boot en Zonne-arc samen 70 jaar klimaatactief: Feest op 12 oktober met demo- en inspiratiedag omtrent hernieuwbare energie, living off-grid, duurzaam wonen, E-mobiliteit en pure food.

KUURNE – De West-Vlaamse KMO Stroomop werd in 2004 opgericht door Ludwig Van Wonterghem en was toen één van de pioniers inzake pelletverwarming. Nog steeds is het dé referentie als het gaat om duurzaam verwarmen. Ondertussen is Stroomop vijftien jaar actief in de sector en dus 15 jaar klimaatactief. Een goede reden om te feesten.

Op zaterdag 12 oktober organiseert Stroomop, samen met De Boot en De Zonne-arc, een demo- en inspiratiedag met creatieve workshops en lezingen omtrent hernieuwbare energie, living off-grid, duurzaam wonen, E-mobiliteit en pure food.

Ook vzw De Boot (Merkem), en de Zonne-arc (Proven) hebben reden tot vieren. De Boot is al 20 jaar actief in ecotoerisme in de Westhoek; de Zonne-Arc blaast het meeste kaarsjes uit en inspireert al 35 jaar om anders om te gaan met energie en de energietransitie.
Samen is het trio 70 jaar klimaatactief. Een mooie aanleiding om samen feest te vieren.

Info en zelf doen
Het feest gaat door in de gebouwen van Stroomop (Kattestraat 81) in Kuurne. Het 5 jaar jonge gebouw is uniek in de streek: het kantoorgedeelte werd gebouwd volgens de passiefhuisstandaard, het volledige complex werd gebouwd en ingericht met ecologische, duurzame en gezonde materialen en zit vol met energiezuinige en hernieuwbare technieken.

Er komen infostands en live-sessies over kleinschalige windmolens, Tiny-Houses, e-bakfietsen, composttoiletten, warmtepompen, waterstof, passief koelen, en nog veel meer.

Er zit ook actie in het programma: deelnemers kunnen zelf zuurdesem maken en brood bakken met Belgische biogranen. Daarnaast kunnen ze leren grillen met een pelletbarbecue, kurk recycleren en koperdraden strippen en wordt de impact van een off-gridwoning getoond.

’s Middag kan aangeschoven worden aan het buffet met lekkere veggieburgers geserveerd van La vie est Belle uit Oostkamp en heerlijke salades van Atelier Ouvert.

Verder is er een Test & Ride zone met elektrische auto’s van Devos-Capoen uit Kuurne.

Het volledige programma is te vinden op www.152035.be

Lokaal
Stroomop is een belangrijke speler op gebied van duurzame energie en pelletverwarming op de Belgische en Nederlandse markt. Het bedrijf stelt vandaag 21 mensen tewerk en draagt sociale en ecologische duurzaamheid hoog in het vaandel. Naast de keuze voor 100% groene stroom en milieuvriendelijke verpakkingen, stimuleert Stroomop de werknemers om met de fiets te komen werken en kiest het voor lokale handel en eerlijke wereldhandel.

Praktisch:
15-20-35-Feest : zaterdag 12 oktober 2019 – 10h-18h – Kattestraat 81 – 8520 Kuurne

Het feest wordt officieel geopend van 9u45 tot 10u30 met een feestelijke receptie en een welkomstwoord van de 3 organisatoren (Ludwig Van Wonterghem van Stroomop bvba, Willy Lievens van De Zonnearc en Bart Castelein van De Boot vzw).

-----------------------
Voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie of beeldmateriaal :
Neem contact met Eline Lewyllie (communicatieverantwoordelijke):
tel.: 056/72 36 30 of eline@stroomop.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Eline Lewyllie
E-mail
eline@stroomop.be
Organisatie
Stroomop bvba
Adres
Kattestraat 81
Stad
8520 Kuurne
Telefoon
056 72 36 30
Contactgegevens