icon-balloon N-VA Avelgem vraagt bij uitrol fiets- en circulatieplanen meer signalisatie.

Persbericht
Persberichttekst

Bij het gedeeltelijk uitrollen van het mobiliteitsplan (fiets- en circulatieplan) 2017 werd ook het kruispunt Ganzenhof – Kerkhofstraat aangepakt.

De vroegere inrichting, met voorrang van rechts, werd vervangen door de Ganzenhofstraat rechtstreeks te verbinden met het deel van de Kerhofstraat komende vanuit de Driesstraat.
Nu moet een weggebruiker, komende vanuit de Oudenaardsesteenweg, nog altijd voorrang geven aan de weggebruiker komende vanuit de Ganzenhofstraat.

MAAR ten gevolge van de nieuwe inrichting moet deze weggebruiker nu OOK voorrang verlenen aan de weggebruiker die van links komt, die dus vanuit de Driesstraat de Kerkhofstraat ingereden is.
En dat kan in het begin wel even vergeten worden, met kans op een ongeval als gevolg.

Daarom stelde N-VA Avelgem voor om hier borden ‘gewijzigde verkeerssituatie‘ te plaatsen, zodat de aandacht van alle weggebruikers gevestigd wordt op deze nieuwe verkeerssituatie.

De schepen van Openbare Werken heeft positief gereageerd op het voorstel. Hij antwoordde dat de gemeente Avelgem op vandaag evenwel slechts over 1 dergelijk bord 'gewijzigde verkeerssituatie' beschikt. Hij bevestigde wel dat bijkomende borden intussen besteld werden.

Het gevraagde bord werd geleverd en is nu geplaatst.
Burgerparticipatie over de partijgrenzen heen!

#WeekvdMobiliteit

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Pille
E-mail
pi_jpl@telenet.be
Organisatie
N-VA Avelgem
Adres
Bleekveld 11
Stad
8580 Avelgem
Telefoon
0474-714462
Contactgegevens