icon-balloon Vichte 900 jaar Feestweekend Ommegang 5-6-7 juli 2019

Persbericht
Persberichttekst

900 jaar geleden werd door Lambertus, de bisschop van Noyon en Doornik, een akte getekend. In deze akte werd het kerkje dat Goswin van der Vichte liet bouwen, officieel als “eigenkerk” erkend.
Dit was meteen de start van de parochie en het dorp Vichte en voor de Vichtse dorpsraad een reden om 900 jaar na datum, uitgebreid te vieren.

Op 5-6 en 7 juli 2019 is het dan zover… een heel weekend met tal van activiteiten. Er is voor elk wat wils:
- Historische evocatie (Historia Vehtae, een bewogen reis doorheen de tijd) met koormuziek, tableau-vivants en projecties in het prachtige Oude Kerkje (Kerkdreef) op donderdag en vrijdag 4 en 5 juli. De voorstellingen op vrijdag zijn uitverkocht. Wel zijn er nog kaarten voor de voorstelling (generale repetitie) op donderdag om 21 uur.
- Tentoonstelling “Vichte 900 met andere ogen” in de Oude Weverij Thienpont in de Vichteplaats (za. en zo. van 14 uur tot 18 uur) met foto’s en films van Vichte, gemaakt en (soms) becommentarieerd door gewone Vichtenaren maar ook door kinderen, vluchtelingen, anderstaligen.
- Kinderrommelmarkt op de Vichteplaats
- Historische rondleidingen (za. 13.30 en 15.00 u)vertrek aan de Oude Kerk
- Huifkartochtjes in de eeuwenoude Kerkdreef (zaterdag vanaf 13.45 uur tot 17.00 uur)
- Tempelridders (re-enactment groep Milites Templi)in en rond de Vichteplaats (zaterdagnamiddag op de kermis)
- Ploeze Rock jubileum-editie op het Piaplein (za.vanaf 16.30 uur)
- Traditionele morgendienst op zo. 9.15 uur in de Oude Kerk + Eucharistieviering in de Nieuwe kerk door Diaken en oud-Pastoors Vichte met optredens van Forlana Consort en het St.-Stefanuskoor. Stoet naar het Oud Kasteel om 11.30 uur met de Kon. Fanfare ST.-Cecilia Vichte.
- Groots dorpsfeest op de mooiste binnenplaats van onze regio: het Oud Kasteel Vichte op zondag 7 juli vanaf 11.30 uur met maaltijd en daarna vanaf 13.30 uur toneelopvoeringen over de geschiedenis van Vichte, bezoek aan de oude middeleeuwse kelder (intekenen vernieuwde uitgave boek “van der Vichte” aan 30 euro), een selfie maken met Ridder Goswin en zijn gemalin, tentenkampen, “zachte” kidsbattles, bezoek middeleeuws kamp van de tempelridders, optreden koor, intrede vernieuwde Vichtse Reus Ventie Spoelies. Gratis ijsje (kinderen) voor iedere ridder, freule, prins(es), bedelaar, dorpsgek, bultenaar, toverkol of magiër

De dorpsraad van Vichte kon heel wat bedrijven, verenigingen en organisaties motiveren om mee op de kar te springen. Wij verwachten heel wat volk… Vooral zondagmiddag en namiddag wordt het heel druk.

Het programma kan u uitgebreid vinden op onze site www.vichte.be

In bijlage een foto van het bestuur van de dorpsraad: vlnr: Yves Vandendriessche (medewerker), Marianne Vancaenegem (verslaggever), Frederik Cardon (medewerker), Chantal Depaemelaere (Secretaris) , Fien Pareit redactie De Verteller), Karel Demeulemeester (Voorzitter), Wouter Mahieu (Ondervoorzitter), Piet Bossuyt (penningmeester), Dimitri Dewaele (ICT), Pieter Balcaen (medewerker). Ontbreken op de foto de bestuursleden: Noël Peers (technicus- logistiek), Linda Manderick (medewerker), Luk Soete (medewerker), Wouter Deseyn (medewerker) en Youri Devlaminck (medewerker) (graag deze mensen ook vermelden a.u.b.)

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Karel Demeulemeester
E-mail
kareluitvichte@gmail.com
Adres
Oudenaardestraat 57
Stad
8570 Vichte
Telefoon
056/77.99.61 of 0470/980949
Contactgegevens